سیستم مدیریت آموزش یا LMS 


مقدمه :

ال ام اس یک سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی است. ال ام اس یک واژه جهانی است که مخفف کلمه Learning Management System می باشد. به طور خاص ال ام اس برای مدیریت دوره های آنلاین، توزیع مواد آموزشی و همکاری بین فراگیر و مدرس طراحی شده است.سامانه ال ام اس به شما اجازه می دهد تا تمام جنبه هایی از یک دوره آموزشی را مدیریت کنید و فراگیران را در دوره های آموزشی ثبت نام کنید. می توانید با فراگیران در ارتباط باشید، بصورت الکترونیکی تکالیف و تمرین های ارائه شده در دوره های آموزش را از فراگیران دریافت کنید و آزمون هایشان را بصورت الکترونیکی برگزار کنید. در حقیقت، ال ام اس زیر بنای اصلی بسیاری از فعالیت های یادگیری الکترونیکی است.

دراین مقاله علاوه برآشنایی کوتاه شما در باره LMS یا سیستم مدیریت آموزش به سوالات زیر پاسخ می دهیم.

  1. سیستم ال ام اس یا سیستم مدیریت آموزش چیست ؟
  2. سطوح کاربری در ال ام اس چیست ؟
  3. ماژول های اصلی یک سامانه آموزش مجازی



1)سیستم ال ام اس یا سیستم مدیریت آموزش چیست ؟ 

سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی(LMS)، یک برنامه کاربردی یا تکنولوژی مبتنی بر وب است که در جهت برنامه ریزی، پیاده سازی و ارزیابی یک فرایند یادگیری مشخص استفاده می شود. ال ام اس یک سيستم بسیار قدرتمند برای سازمان هایی است که به دنبال بهبود عملکرد و حفظ نیروی کار خود هستند و يا دانشگاه ها و مراكز آموزشي كه مي خواهند دانشجويانشان را بصورت الكترونيكي و مجازي آموزش دهند.

سیستم های مدیریت یادگیری الکترونیکی برای اعمال انواع استراتژی های یادگیری در فرمت های مختلف آموزش استفاده می شوند. پیشرفت های جدید در تکنولوژی یادگیری کمک کرده است تا از نیازهای یادگیرنده ها پشتیبانی شود. مهمترين نقش ال ام اس، حمايت از يادگيری و يادگيرنده است. ال ام اس به عنوان یک ابزار اصلی برای ارائه آموزش رسمی مورد استفاده قرار گرفته می شود. به عنوان مثال، LMS يك بستر آسان را فراهم مي كند تا به طور خودکار دوره های الکترونیکی را برگزار كنيد. آموزش الکترونیکی را براي کارکنان جدید اختصاص دهيد، پیشرفت آنها را پیگیری و میزان رضایت دانش را ارزیابی کنید.

باتوجه به شرایط خاص دراین برهه زمانی آکادمی چهل توانسته است با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت بستر آموزش مجازی را در اختیار شما عزیزان قرار بدهد .



2)سطوح کاربری در ال ام اس چیست؟

مدیر سیستم

سطح دسترسی مدیر سیستم، بالاترین سطح از دسترسی است که وظیفه نظارت و مدیریت در دوره های آموزشی را بر عهده دارد. همانند مدیر آموزش یا مدیر یک آموزشگاه که مدیریت و نظارت بر دوره های آموزشی را انجام می دهد در سامانه ال ام اس هم روال به همین شکل است که تنها تفاوت آن الکترونیکی انجام شدن آن است.

مدرس

همانطور که در کلاس های آموزشی حضوری، مدرس مدیریت کلاس و محتواهای آموزشی را بر عهده دارد. این دسترسی ها در آموزش الکترونیکی نیز برای مدرس پیش بینی شده است. به این ترتیب که مدرس می تواند تعداد جلسات آموزشی، محتواهایی که قرار است در یک دوره آموزشی بصورت الکترونیکی را تدریس کند را بر روی سامانه ال ام اس بارگزاری کند. برای هر دوره آموزشی پروژه و تمرین در نظر گیرد و در انتهای دوره آموزشی از فراگیران بصورت الکترونیکی آزمون گیرد و کارنامه فراگیران را صادر کند.

فراگیر

سطح دسترسی فراگیران در سامانه ال ام اس درست همانند کلاس درس حضوری است. در ال ام اس، امکان مشاهده محتواهای الکترونیکی، شرکت در تالار گفتگو و انجمن، انجام تکالیف و تمرین ها و شرکت در آزمون دیده شده است.


3)ماژول های اصلی یک سامانه آموزش مجازی

در ذیل ماژول های اصلی یک سامانه ال ام اس فارغ از نوع آموزش عمومی یا تخصصی آورده شده است. این ماژول های تقریبا در همه سامانه های آموزش مجازی وجود دارند:

مدیریت کاربران و دسترسی ها: امکانی که بتوان کاربران مختلفی اعم از فراگیر، مدرس، کارشناس آموزش یا مدیر سیستم را در آن تعریف کرد و دسترسی های مجازی برای آن کاربر را مشخص کرد.
مدیریت ارائه درس ها : امکانی که بتوان درس های مختلفی تعریف کرد و در صورت لزوم درس ها را در گروه های آموزش خاصی ارائه کرد.
تمرین : امکانی که بتوان از در جهت ارزیابی آموخته های فراگیر استفاده کرد. تمرین معمولا به صورت متنی ارائه می شود و فراگیر می تواند به صورت متنی یا در قالب یک فایل پاسخ را ارسال کند.
انجمن یا تالار گفتگو : امکانی که بتوان یک حول یک محور یا موضع مشخص بتوان به بحث و گفگتو پرداخت.
کلاس مجازی : امکانی که بتوان یک ارتباط همزمان با حضور فراگیران و مدرس برقرار کرد. فراگیران صدا و تصویر مدرس را داشته باشند و در صورت لزوم خود آنها نیز بتوانند صدا و تصویر خود را منتقل کنند.
پیام داخلی : امکانی در جهت ارسال و دریافت پیام به صورت غیر همزمان (آفلاین )
آزمون : امکانی در جهت ارزیابی آموخته های فراگیر در قالب پرسش های مختلف از قبیل پرسش های چند گزینه ای تک جوابی، چند گزینه ای چند جوابی، ارتباطی، ترتیبی، جای خالی.
نمره دهی : امکانی در جهت ثبت نمره برای فعالیت های انجام شده توسط فراگیر ها.
صدور کارنامه یا گواهینامه : امکانی در جهت نمایش نمره های اخذ شده یک فراگیر در یک دروه آموزشی در قالب کارنامه یا صدور یک گواهینامه با نمره قبولی.

سیستم یادگیری الکترونیکی یک پلتفرم نرم افزاری است که امکان برگزاری دوره های آموزشی را بصورت الکترونیکی فراهم می کند تا سازمان ها، دانشگاه ها و تمامی مراکز آموزشی بتوانند آموزش های الکترونیکی خود را به آسانی با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت برگزار کنند.در این راستا آکادمی چهل توانسته است ارائه بستر آموزش مجازی را در اختیار شماعزیزان قرار دهد .